Volite li kvizove? Sada imate priliku da se takmičite i u Velikoj Kladuši

Volite li kvizove? Sada imate priliku da se takmičite i u Velikoj Kladuši
13. Jula 2021. Komentari isključeni za Volite li kvizove? Sada imate priliku da se takmičite i u Velikoj Kladuši Novosti Naša zajednica

Takmičenja u općem znanju ili kvizovi znanja su veoma popularna zabava koja preživljava iz generacije u generaciju i uspješno se prilagođava novim trendovima. Nekad nezaobilazni u televizijskim programima, od „Kviskoteke“ preko „Upitnika“ do „Milijunaša“, kvizovi su danas sve češće dio ponude različitih ustanova, organizacija ili ugostiteljskih objekata.

Da su kvizovi jako popularni i u Velikoj Kladuši pokazalo se ove godine u Alternativnom domu kulture kada je tokom februara i marta ovaj prostor bio iznimno posjećen svakog drugog četvrtka kada su organizirana upravo takmičenja u znanju. Sada se ova zanimljiva aktivnost ponovo vraća u isti prostor na zadovoljstvo svih onih koji žele pokazati svoje znanje i sposobnost pamćenja važnih i manje važnih informacija iz različitih oblasti.

Prvi kviz ovog ljeta će biti održan u četvrtak, 15. juna, od 20 sati, a prijave su otvorene za ekipe od 2 do 4 takmičara. Sponzor prvog izdanja je Restoran Hamm koji će pobjedničku ekipu nagraditi besplatnom večerom.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti uživo u Alternativnom domu kulture svakim danom od 17 do 21 sat. Cilj ove aktivnosti je dobra zabava, ali i razmjena općeg znanja za šta su kvizovi savršen alat.

Oznake