Šareni decembar u Alternativnom domu kulture

Šareni decembar u Alternativnom domu kulture
13. Decembra 2021. Komentari isključeni za Šareni decembar u Alternativnom domu kulture Novosti Naša zajednica

Za kraj 2021. godine Alternativni dom kulture pripremio je mnoštvo različitih kulturno-umjetničkih i zabavnih sadržaja.

Decembarski program počinje u četvrtak, 16. decembra, u 20 sati novim izdanjem ADK kviza u kojem svi mogu testirati svoje znanje i pamćenje. Već sljedeću noć, u susret Međunarodnom danu migranata, održaće se projekcija tri kratka filma koja su snimljena u Velikoj Kladuši i tematiziraju migrantsku situaciju i nasilje na granicama Europske unije.

U subotu, 18. decembra, sa početkom u 11 sati održaće se događaj pod nazivom „Živa biblioteka“ tokom kojeg će posjetioci biti u prilici da razgovaraju sa trideset različitih naslova, živih knjiga, hrabrih i samouvjerenih žena koje se ne plaše ispričati svoju životnu priču. Iz prve ruke ćete saznati šta osjećaju osobe sa teškim oboljenjima, invalidne osobe, samohrane majke, žene izložene rizicima na radnom mjestu, majke oboljelog djeteta i druge.

Nakon sedam dana predaha, u subotu, 25. decembra, prednovogodišnju atmosferu će zagrijati banjalučki bend Tekila Gerila sa svojim izdvedbama domaćih pop i rok standarda. Dan kasnije svoju knjigu „Sir(oče)“ predstavit će bihaćki autor Damir Mašić.

Decembarski program u Alternativnom domu kulture završava u četvrtak, 30. decembra, specijalnim novogodišnjim izdanjem ADK kviza znanja. Vidimo se!

Oznake