RADIONICE KREATIVNOG PISANJA U BIHAĆU

RADIONICE KREATIVNOG PISANJA U BIHAĆU
4. Februara 2022. Komentari isključeni za RADIONICE KREATIVNOG PISANJA U BIHAĆU Novosti Naša zajednica

U sklopu projekta „Književno stvaralaštvo mladih – književni konkurs“, koji realizuje Centar za kulturu, umjetnost i društvo OMAHA iz Cazina, raspisan je javni poziv za prikupljanje prijava za učešće u radu radionica kreativnog pisanja i unaprjeđenja spisateljskih vještina. Ukupno je planirano održavanje pet jednodnevnih radionica u periodu mart-april 2022.

Radionice će se održavati u dane vikenda u Bihaću. Radionice će voditi profesori književnosti, pjesnici i pisci – prof.dr. Nedžad Ibrahimović (Tuzla), prof.dr. Šeherzada Džafić (Bihać), doc.dr. Nebojša Lujanović (Split), Renato Baretić (Split), Esmira Dervišević (Cazin), Almira Džanić (Bihać) i Ramiz Huremagić (Cazin).

Pravo prijave imaju svi zainteresovani starosne dobi od 15 do 30 godina koji su rođeni, žive ili su porijeklom po roditeljima sa područja općina koje pripadaju Unsko-sanskom kantonu, i koji će učestvovati na Konkursu za kratku priču mladih autora USK.

Broj mjesta je ograničen na 20. Rok za dostavljanje prijava je 01.03.2022. godine. Učešće u radu radionica je BESPLATNO. Organizator ne snosi putne ili bilo kakve druge troškove učesnika.

Prijave slati u elektronskoj formi na email adresu [email protected] Uz prijavu dostaviti kraću biografiju i jedan vlastiti rad u prozi ili poeziji. Odabrani učesnici će biti obaviješteni putem elektronske pošte. Od polaznika se očekuje da prisustvuju svim radionicama.

Realizaciju ovog projekta podržalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Oznake