Promocija knjige „Top 50 lokacija BiH“ u Alternativnom domu kulture

Promocija knjige „Top 50 lokacija BiH“ u Alternativnom domu kulture
1. Februara 2021. Komentari isključeni za Promocija knjige „Top 50 lokacija BiH“ u Alternativnom domu kulture Novosti Naša zajednica

U subotu, 6. februara, u Alternativnom domu kulture autor Zoran Matić će publici predstaviti najopširniji vodič za upoznavanje Bosne i Hercegovine na našem jeziku. „50 top lokacija Bosne i Hercegovine“ jedinstvena je knjiga koja obuhvata 50 najljepših lokacija u BiH, zatim 50 dodatnih lokacija vrijednih pažnje i posjete, te čitaocima predstavlja gastronomsku i ugostiteljsku ponudu naše zemlje.

Zbog pandemije korona virusa smo vidjeli da je moguće uživati u lokacijama širom Bosne i Hercegovine, tako da će ova knjiga pomoći da stvorite neke nezaboravne uspomene u ovoj sjajnoj zemlji, ističe autor.

„Neosporiva činjenica je da je ova zemlja prebogata prirodom, planinama, rijekama, istorijskim i kulturnim mjestima, vjerskim i duhovnim blagom. Knjiga objedinjuje sve to, ima i obrazovni i turistički karakter, pomaže ljudima da istražuju, saznaju i ono najbitnije da se lijepo osjećaju i uživaju u blagodatima, a ovdje ih ima na pretek. Sam naziv knjige nas ograničava na 50 lokacija, ali tu će biti i 50 dodatnih lokaliteti za koje mislim da su vrijedni pažnje i neizbježna gastronomska ponuda, i još mnogo zanimljivosti koje će vas oduševiti“, pojašnjava Matić.

Zoran Matić je rođen u Banjoj Luci 22. oktobra 1994. godine. Jedan je od osnivača banjalučkog Eho portala za koji aktivno piše o temema iz svijeta muzike, filma, putovanja i života. Strastveni je ljubitelj putovanja, obišao je preko 40 zemalja svijeta. Godinama unazad uživa u kulturi drugih naroda, prirodnim ljepotama i mjestima od značaja, koji su čovjeku dati na poklon i čuvanje, te se trudi da svojim iskustvima i savjetima uputi druge na istraživanje i upoznavanje svijeta koji nas okružuje. Kao pisac, prvi put se čitaocima predstavlja ovom knjigom.

Promocija knjige počinje u 19:00 sati, a u skladu sa epidemiološkim mjerama maksimalan broj prisutnih je 30. Svoje mjesto možete rezervisati do petka u 20:00 po simboličnoj cijeni ulaznice/rezervacije od 2 KM.

Oznake