Poziv za prijave na muzičke radionice

Poziv za prijave na muzičke radionice
8. Januara 2021. Nema komentara Novosti Naša zajednica

Mladi iz sedam krajiških općina (Bihaća, Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca, Bužima, Cazina, Novog Grada i Velike Kladuše) imaju priliku da u sljedećih pet mjeseci steknu ili unaprijede svoje vještine muziciranja na gitari, bas gitari, klavijaturama i bubnju, pod budnim okom iskusnih muzičara.

Održat će se ukupno 15 radionica u velikokladuškom Alternativnom domu kulture, a sve troškove snosi organizator, odnosno Centar za demokratizaciju društva „Naša zajednica“ iz Velike Kladuše koji i realizira projekat „ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini“.

Svi zainteresirani za muzičke radionice mogu se prijaviti do 17. januara putem online obrasca koji je dostupan na ovom linku.

Ovaj projekat, u čijem fokusu je kulturno-historijska baština Krajine i njen spoj sa modernom umjetnošću i novim medijima, pored muzičkih radionica ponudit će i niz drugih sadržaja, poput vlogova, podcasta, izložbi, okruglih stolova, muzičkih radionica i nagradnih igara, a sve će ih biti moguće pronaći na društvenim mrežama pod imenom „Povratak u budućnost: Krajina“ i hashtagom #povratakubudućnostKrajina.

Aktivnosti projekta „ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini“ sprovode se u okviru programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), realizira ih Centar za demokratizaciju društva „Naša zajednica“ na području sedam općina i gradova (Velika Kladuša, Bužim, Cazin, Bihać, Bosanska Krupa, Novi Grad i Bosanski Petrovac).

Oznake

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.