Povratak u Budućnost: Podcast #7

Povratak u Budućnost: Podcast #7
10. Juna 2021. Komentari isključeni za Povratak u Budućnost: Podcast #7 Novosti Naša zajednica

Došli smo do sedme i posljednje epizode podcasta „Povratak u budućnost: Krajina“. I u ovoj vam prenosimo dijelove javne diskusije o historiji Krajine i njenim kulturno-historijskom potencijalima, a koja je održana 5. juna u Alternativnom domu kulture. U diskusiji su učestvovali historičari Bahrudin Beširević i Amel Redžić iz Cazina te povjesničar umjetnosti Husein Mekanović iz Velike Kladuše.

U ovoj epizodi podcasta govore i pobjednici nagradnog konkursa na temu kulturne baštine Krajine, a tu je i razgovor Lajle Žalić sa Adnanom Družićem, mladim aktivistom i odnedavno službenikom za mlade Općine Bosanski Petrovac.

Kroz posljednju epizodu vas vodi Nejra Mustedanagić- Ljubijankić, a producent je Elvis Ćerimović – Conan.

Podcast „Povratak u budućnost: Krajina“ dio je projekta „ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini“, koji se sprovodi u okviru programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), a realizira ga Centar za demokratizaciju društva „Naša zajednica“ na području sedam općina i gradova (Velika Kladuša, Bužim, Cazin, Bihać, Bosanska Krupa, Novi Grad i Bosanski Petrovac).

Oznake