Potpisani ugovori o stipendiranju sa drugom generacijom učenika

Potpisani ugovori o stipendiranju sa drugom generacijom učenika
17. Oktobra 2021. Komentari isključeni za Potpisani ugovori o stipendiranju sa drugom generacijom učenika Novosti Naša zajednica

Naša zajednica je potpisala ugovore o stipendiranju sa drugom generacijom učenika osnovnih i srednjih škola iz Velike Kladuše. I ove školske godine, uz pomoć mladih Kladuščana u dijaspori, stipendiramo troje učenika/ca sa mjesečnom stipendijom od 100 KM.

Prošlogodišnji pilot projekat razvio se iz ideje da naši sugrađani koji žive u dijaspori pomognu učenike/ce osnovnih i srednjih škola da bezbrižnije završe osnovnu i/ili srednju školu. Uloga Naše zajednice je da u saradnji sa pedagozima prepoznaju i preveniraju moguće slučajeve prekida školovanja zbog različitih, a najčešće finansijskih razloga.

Za sada smo ograničeni na stipendiranje troje učenika/ca tokom jedne školske godine, no nadamo se da ćemo ovaj projekat uskoro podići na viši nivo i biti u prilici pomoći većem broju đaka, ne samo finansijski već i kroz rad sa pedagozima/psiholozima te inkluzivnim radionicama i događajima u sklopu udruženja.

Ovom prilikom se zahvaljujemo stalnim donatorima iz dijaspore koji su inicirali i svojim sredstvima omogućili realizaciju ove ideje. U povećanju našeg fonda za stipendije možete učestvovati i vi uplatom donacije na račune koji su dostupni na ovom linku uz naznaku „svrha uplate: za stipendiranje učenika“.

Oznake