Konkurs za kratku priču mladih autora USK

Konkurs za kratku priču mladih autora USK
18. Februara 2021. Komentari isključeni za Konkurs za kratku priču mladih autora USK Novosti Naša zajednica

Centar za kulturu, umjetnost i društvo OMAHA iz Cazina raspisuje:

KONKURS

za kratku priču

mladih autora Unsko-sanskog kantona za 2021. godinu

Uslovi konkursa:

Pravo učešća na Konkursu imaju svi autori starosne dobi od 15 do 30 godina koji su rođeni, žive ili su porijeklom (po roditeljima) s područja općina koje pripadaju Unsko-sanskom kantonu.

Kratke priče ne smiju biti ranije objavljivane, štampane niti nagrađivane.

Kratke priče mogu maksimalno imati 10 000 otkucaja (uključujući i prazna mjesta). Jedan autor može dostaviti najviše tri priče.

Rok za dostavljanje radova je 1.5.2021. godine.

Dostavljeni radovi se ne vraćaju.

Stručni žiri će dodijeliti tri nagrade: prvu nagradu u iznosu od 300 KM, drugu nagradu u iznosu od 200 KM i treću nagradu u iznosu od 100 KM.

Organizator konkursa se obavezuje javno objaviti sve tri nagrađene priče na svojoj Internet stranici.

Radovi se mogu dostavljati na jednom od tri službena jezika u BiH: bosanski, hrvatski i srpski jezik. Organizator naročito podržava kratke priče sa motivima, tradicijom, jezikom i drugim karakterističnim elementima/toponimima/obilježjima Cazinske krajine.

Radove slati potpisane šifrom. Radove slati u elektronskoj formi na e-mail adresu Organizatora [email protected] i to kao Word dokument, font Tahoma, p 12, sa proredom 1,5. Naziv dokumenta mora biti šifra pod kojom se autor prijavljuje. U polju subjekt e-maila navesti „Prijava na konkurs za kratku priču 2021.“

U posebnom Word dokumentu dostaviti svoje podatke – ime i prezime autora, mjesto rođenja/boravka autora odnosno roditelja autora, adresu i kontakt e-mail i telefon. Ovaj dokument nasloviti na sljedeći način „vaša šifra – podaci“.

Rezultati Konkursa će biti objavljeni na Internet i FB stranici Organizatora i u sredstvima javnog informisanja, najkasnije do 1.6.2021., a nagrade će biti uručene do kraja juna 2021. godine.

Centar za kulturu, umjetnost i društvo OMAHA zadržava pravo eventualnog objavljivanja nagrađenih kratkih priča u svojoj print publikaciji bez nadoknade autorima kao i drugih pristiglih kratkih priča za koje stručni žiri ocijeni da svojom kvalitetom mogu biti objavljene.

Slanjem prijave na konkurs prihvatate uslove konkursa.

Raspisivanje Konkursa je podržalo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Oznake