Javna diskusija o kulturnom turizmu u subotu u Alternativnom domu kulture

Javna diskusija o kulturnom turizmu u subotu u Alternativnom domu kulture
27. Maja 2021. Komentari isključeni za Javna diskusija o kulturnom turizmu u subotu u Alternativnom domu kulture Novosti Naša zajednica

Druga od tri javne diskusije posvećene kulturi, turizmu i historiji u Krajini održaće se u Alternativnom domu kulture u subotu, 29. maja, u 12 sati, a tema je kulturni turizam, njegovi potencijali i nedostaci.

Šta je to kulturni turizam, može li biti razvojna komponenta Unsko-sanskog kantona, koje su prepreke na tom putu, postoje li primjeri pozitivne prakse u ovoj oblasti? To su neka od pitanja na koja će odgovarati aktivisti, entuzijasti i zaljubljenici u kulturnu baštinu Krajine: Almir Kurtović, Zemira Kapić i Rešad Behić, a moderator diskusije je Mersad Sarajlija.

Almir Ami Kurtović nam dolazi iz Bihaća, autor je knjige Plemeniti Berks i Ostrožac – tragovima jedne obitelji i predsjednik Udruženja “Naša Krajina – naša baština”. Iz Bihaće je i Rešad Behić, strastveni istraživač i ljubitelj historijskog nasljeđa Bosne i Hercegovine. Iz kladuše mjesne zajednice Podzvizd je Zemira Kapić, predsjednica Udruženja žena Ašik Kaldrma i volonterka na projektu revitalizacije starog grada u Podzvizdu. Moderator Mersad Sarajlija urednik je Trend radija iz Velike Kladuše. Diskusija je otvorena za prisustvo publike, koja će imati priliku da postavlja pitanja i učestvuje u razgovoru sa gostima.

Javna diskusija „Kulturni turizam: potencijali i nedostaci“ dio je projekta „ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini“, koji se sprovodi u okviru programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), a realizira ga Centar za demokratizaciju društva „Naša zajednica“ na području sedam općina i gradova (Velika Kladuša, Bužim, Cazin, Bihać, Bosanska Krupa, Novi Grad i Bosanski Petrovac).

Oznake