Kvalitet zraka u Velikoj Kladuši

Loading PurpleAir Widget...

Date

24 jul 2020
Expired!

Time

19:00

Labels

filmovi

Dobri poštar

U gotovo posve napuštenom bugarskom selu na granici s Turskom, poznatom kao Velika vrata, preostalo je samo 38 glasača. Poštar Ivan kandidira se za načelnika. Smislio je neobičan i velikodušan plan kako udahnuti novi život selu. Od vremena Rimskog i Osmanskog Carstva izbjeglice ulaze u Europu kroz njihova vrata. Zašto onda ne ponuditi sirijskim izbjeglicama dom i novi početak u praznom selu? Ivanov glavni rival protivi se toj ideji, a nije sasvim jasno kakvi su stavovi aktuelnog načelnika. Film prati kampanje triju kandidata, koji se nastoje svidjeti starijem biračkom tijelu. U ovom tragikomičnom portretu uspavanog sela koje se odjednom nađe u središtu aktualnih zbivanja pratimo seljane rastrgane između svojih strahova i nadanja.

Dokumentarni film Dobri poštar (2016) bio je nominiran i za najbolji europski dokumentarni film na Europskim filmskim nagradama 2017. godine, a prikazan je i na festivalima Sundance, ZagrebDox, IDFA i drugima.

Projekcija u Alternativnom domu kulture održaće se 24.07. u 19:00. Jezik u filmu je bugarski, a titlovi su na engleskom jeziku.

 

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.