Alternativni dom kulture

Alternativni dom kulture
1. Jula 2019. Nema komentara Projekti admin

Projekat „Alternativni dom kulture“ ima za cilj da unaprijedi angažman mladih u oblasti kulture, te im pruži edukaciju u raznim područjima poput umjetnosti, aktivizma i novinarstva.

Ovaj projekat je usko povezan sa činjenicom da je Velika Kladuša već deceniju, otkako je srušena zgrada Centra za kulturu i obrazovanje „Zuhdija Žalić“, bez objekta koji ima primarno kulturnu namjenu.

U Alternativnom domu kulture održavaju se koncerti, izložbe, javne tribine, promocije knjiga, edukacije i sve ono za šta je Velika Kladuša bila zakinuta proteklih deset godina zbog nedostatka prostora za kulturu.  Prostor se nalazi u ulici Mahmuta Zulića Adže u centru Velike Kladuše.

Naš dugoročni cilj je da Alternativni dom kulture postane mjesto u kojem će se mladi, ali i drugi građani, svakodnevno okupljati, razmjenjivati znanje, učiti zajedno jedni od drugih, te na taj način osvježiti kulturni i društveni život Velike Kladuše novim idejama i dešavanjima.

Aktivnosti projekta „Alternativni dom kulture“ u periodu od augusta 2019. do augusta 2021. godine sprovodile su se u okviru programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).

Oznake

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *