ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini

ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini
12. Juna 2021. Komentari isključeni za ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini Projekti Naša zajednica

Cilj projekta „ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini“ je da na inovativan način mladima, ali i svim ostalima u BiH i šire, približi kulturnu baštinu krajiških gradova i općina, te ih upozna sa aktivistkinjama i aktivistima iz Krajine. To je urađeno kroz projekte aktivnosti poput vlogova, podcasta, izložbi, okruglih stolova, muzičkih radionica i nagradnih igara, a sve su brendirane pod imenom „Povratak u budućnost: Krajina“ i hashtagom #povratakubudućnostKrajina.

Projekat je trajao od novembra 2020. do juna 2021. godine i tokom ovog perioda na stotine učesnika i učesnica koji su prošli kroz Alternativni dom kulture zahvaljujući različitim aktivnostima u sklopu projekta.

Tokom projekta snimljeno je po 7 epizoda vloga i podcasta koji su tematizirali kulturnu baštinu i omladinski aktivizam u sedam krajiških općina i gradova, održana su tri okrugla stola o historiji, kulturi i kulturnom turizmu u Krajini, tri izložbe na temu kulturno-historijske baštine, nagradna igra na istu temu, 15 muzičkih radionica, te su organizirani brojni drugi sadržaji poput kvizova znanja, muzičkih i filmskih klubova.

Aktivnosti projekta „ADK2.0: Pozitivna mobilizacija mladih u Krajini“ sprovodene su u okviru programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), a realizirao ih je Centar za demokratizaciju društva „Naša zajednica“ na području sedam općina i gradova (Velika Kladuša, Bužim, Cazin, Bihać, Bosanska Krupa, Novi Grad i Bosanski Petrovac).

Oznake